Trouwen

Om uw kerkelijk huwelijk in te laten zegenen, neemt u direct met één van de priesters contact op voor de mogelijkheden. Deze priester zal dan met u kennismaken (of de kennismaking hernieuwen) en afspraken met u maken. Hij zal u ook coachen in alle praktische zaken van voorbereiding (zoals bv misboekje, muziekkeuze).

Kosten

Voor een kerkelijk huwelijk zijn in het bisdom Roermond voor het jaar 2018 maximaal 440 €, afhankelijk van de betaalde kerkbijdrage.

Wat u moet weten

Voor een geldig kerkelijk huwelijk is het niet nodig dat man en vrouw beide katholiek zijn. Als een van de twee niet katholiek is, kan er toch voor de kerk getrouwd worden. Wel is het nodig voor een geldig huwelijk dat men niet eerder gehuwd is geweest. Dus de katholiek mag geen eerder kerkelijk huwelijk hebben gesloten en de niet-katholiek geen eerder burgerlijk huwelijk.

Bijzonderheden

We beschikken over meerdere kerken en kapellen waar we u graag ontvangen. Met de priester kunt u de mogelijkheden bespreken.

Deken H. Bouman
Telefoon 045 – 571 3682