Eerste communie

Onze kerk kent communievieringen, mede ook omdat mensen van elders dringend een beroep doen op onze kerk. We staan daar in principe niet afwijzend tegenover.

Het komt ook voor dat kinderen hun kans gemist hebben via de weg van de school of dat men ervoor kiest om dit individueel en persoonlijk te doen. Dat laatste is zeker ook zeer gerechtvaardigd. Menig kind met bewust kerkbetrokken ouders krijgt al sneller de waarde van de eucharistie mee en zal er op een eigen wijze graag mee willen omgaan. In dat geval neemt u met een parochiepreister contact op. Dan zal hij u helpen zelf uw kind mee voor te bereiden en spreekt u een dag af, waarop uw kind voor het eerst de communie zal ontvangen.

Er trekt dan wel geen fanfare of harmonie uit, de kerk is niet omgebouwd voor een grootse viering, maar uw zoon of dochter stapt in rust en vrede naar de eerste ontmoeting met de Christus in de H.Hostie. Als eerste van allen die die dag in onze kerk zitten. En dat kan heel bijzonder zijn.

Deken H. Bouman
Telefoon 045 – 571 3682