Dopen

Bij voorkeur dopen uw priesters op de zondag, liefst vroeg in de middag.

Voor de toediening van het sacrament neemt u met een van onderstaande priesters contact op. Zeker als  u om bepaalde redenen voorkeur hebt voor iemand.

Nadat u dag en uur hebt vastgelegd komt u in aanmerking voor een doop-voorbereidingsavond.

Deze is – normaal gesproken – elke eerste maandag van de maand. Tussen 20.00 en 21.30 uur wordt u ontvangen in de pastorie van Welten, Welterkerkstraat nr. 3. Aan het einde van de avond vult u de gewenste doopgegevens in en daarmee kunt u een afspraak maken met de bedienaar zodat in een persoonlijk gesprek details voor de doop worden doorgesproken.

Kosten voor de doop

Voor initiatiesacramenten vraagt de kerk geen geld. Een vrije gave bij de doop wijzen wij niet af.

Waar nog aan te denken valt

Bij de doop horen een peter en meter. Deze moeten minimaal 16 jaar zijn en een van hen is zeker katholiek, d.w.z. gedoopt, toegelaten tot de eerste Communie en gevormd. Heb u één peter of meter is dat al voldoende voor de doop.een ander die dan of peter of meter ook is hoeft dan niet meer per sé katholiek te zijn.

Deken H. Bouman
Telefoon 045 – 571 3682