Dopen

Voor de toediening van het sacrament neemt u met een van onderstaande geestelijken contact op. Zeker als  u om bepaalde redenen voorkeur hebt voor iemand. Met deze geestelijke spreekt u datum en tijd van zowel een bezoek van hem als van de doop zelf af.

Een doop vindt meestal plaats op zondagmiddag. In bijzondere gevallen kan de doop in overleg met de bedienaar (en afhankelijk van zijn agenda en van de agenda van de kerk) ook op een andere tijd plaatsvinden.

Kosten voor de doop

Voor initiatiesacramenten vraagt de kerk geen geld. Een vrije gave bij de doop wijzen wij niet af. Aan het eind van de doopviering gaat daarvoor een mandje rond.

Waar nog aan te denken valt

Bij de doop horen een peter en meter. Deze moeten minimaal 16 jaar zijn en een van hen is zeker katholiek, d.w.z. gedoopt, toegelaten tot de eerste Communie en gevormd. Heb u één peter of meter is dat al voldoende voor de doop.een ander die dan of peter of meter ook is hoeft dan niet meer per sé katholiek te zijn.

Deken H. Bouman
Telefoon 045 – 5713682
deken@pancratiusheerlen.nl

Diaken Jegerings (alleen parochie Molenberg)