Parochiesecretariaat Gerard Bruningstraat 2

6416 EB  Heerlen. Tel . 045-5426767. Openingstijd: dinsdagmorgen van 10-12 uur.

Dit parochiebulletin geldt voor acht weken. Misintenties kunt u opgeven

tot uiterlijk vrijdag 6 december 2019 op bovenstaand nummer of via

e-mail parochiemoederanna@gmail.com

Bezoek bisschop

Van 22-24 november bezoekt onze nieuwe bisschop mgr. Smeets het dekenaat Heerlen, zoals hij in de loop van het jaar alle dekenaten bezocht. De ruwbouw van zijn programma is klaar en goedgekeurd; betrokkenen zullen daar via de geëigende kanalen meer over horen. Voor onze parochies betekent het concreet dat hij samen met de burgemeesters van het dekenaat met de diakonale groepen kennis zal maken en door hen geïnformeerd zal worden, dat hij de Mis zal vieren in Weijenrode en met de kerk- en lokatiebestuurders samen zal zijn, deel zal nemen aan de vormelingendag en zo nog een aantal zaken.

Een aantal van de activiteiten staan ook zonder uitnodiging open voor iedereen die met hem wil vieren en voor iedereen die hem wil ontmoeten. Welkom daarbij, opgeven is niet nodig!

Concreet:

•             Za 23-11 viert hij om 10 uur de Mis in de Theresiakapel (Putgraaf), waarna gelegenheid tot ontmoeting in de naastgelegen zaal van de Twee Gezusters.

•             Zo 24-11 viert hij om 11.15 uur de Mis in de Corneliuskerk Heerlerheide ter afsluiting van het feestjaar 180 jaar parochie. Na afloop van deze Mis is er gelegenheid tot ontmoeting in de hal van het naastgelegen zorgcentrum Ter Eyck

•             Zo 24-11 is er in café Pelt om 15 uur een Noa de Mes-special, waar hij de eregast is, geïnterviewd wordt en het gesprek met de gasten aangaat

•             Zo 24-11 viert hij om 17 uur de vespers in de kerk van de Laanderstraat.

Wij heten hem van harte welkom in Heerlen en nodigen u van harte uit om hem te ontmoeten. Hij gaat rond om het bisdom te ontmoeten en te leren kennen, laten we ons dan ook kennen door hem te ontmoeten. Welkom iedereen!

Deken Bouman

Kerkproeverij smaakte naar meer

Het laatste weekend van september stond in het teken van de Kerkproeverij. Bij deze landelijke actie haalde vooral de Pancratiuskerk de krant, maar ook in andere kerken werd er op verschillende manieren aandacht aan besteed. Gewoon door zoals iedere zondag te vieren, of door een kop koffie na afloop. In de Pancratius stonden gezinnen en koffiedrinken na afloop centraal, in de Andreas werden mensen aan het woord gelaten die om verschillende redenen afstand van de kerk hadden genomen. Voor wie dit naar meer smaakte, of wie dit weekend niet kon komen proeven: altijd welkom in onze kerken en vieringen!

Gastvrijheid zonder prijs!

Op 22 oktober a.s. starten we met een nieuw diaconaal project: koken voor mensen die alleen of met hun gezin niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Of voor de eenzame mens die behoefte heeft aan warmte en gezelligheid.

Het liefdadigheidsproject draagt de naam ‘Caritas 045’ en zal plaatsvinden in het Juphuis  (gelegen naast de Heilig Hart Kerk van Schandelen, Schandelerstraat 81 te Heerlen).

Arend van der Heijden heeft een dergelijk project mede vormgegeven in Helmond (‘Caritas 0492’), wat een doorslaand succes is gebleken. Ons dekenaat heeft samen met hem eenzelfde opzet bedacht voor Heerlen: Caritas 045.

Iedere dinsdagavond kun je aanschuiven voor een heerlijke, gezonde maaltijd en/of een gezellige kop koffie of thee. Het allereerste Caritas 045-diner zal feestelijk worden geopend door burgemeester Roemer op 22 oktober vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur. De gezonde maaltijd wordt geserveerd vanaf 18.00 uur.

Interesse om mee te helpen in de keuken? Loop bij ons binnen en schuif aan…

Houd ook onze Facebookpagina ‘Caritas 045’ in de gaten…

Hopelijk tot ziens, 

Het team

Dank verjaardag

Op bescheiden manier mocht ik mijn verjaardag vieren met een Mis in de Theresiakapel en een samenzijn in de naastgelegen ruimte van de Twee Gezusters. Mooie momenten van ontmoeting en samenzijn. Dank aan iedereen die langs welke weg dan ook feliciteerde!

Deken Bouman

Allerzielenlof 2 en 3 november en Allerheiligen

Het verlies van een dierbare is een van de meest moeilijke momenten in een mensenleven. Het samen stil staan, het delen van herinneringen, samen bidden en bij elkaar een luisterend oor vinden kunnen als een grote steun worden ervaren. Het neemt verdriet niet weg, maar het samen dragen kan toch veel betekenen in de verwerking. Zo’n moment van samenkomst is in verschillende parochies rond Allerzielen/Allerheiligen.  In de vieringen worden dan de namen genoemd en voor iedere naam wordt een kaars aangestoken. In de St. Martinus- en St. Josephparochie is op 3 november om 15.00 uur een lof waarna de graven worden gezegend. In de parochie van Molenberg en in de St. Elisabethkapel wordt dit tijdens de H. Mis gedaan van 10.00 uur en in de St. Pancratius om 11.30 uur. In de Moeder Anna worden tijdens de H. Mis op zaterdagavond 18.00 uur de namen genoemd en kaarsen aangestoken. Ook al heeft u niemand binnen familie- of vriendenkring die het afgelopen jaar is gestorven. Wees welkom om met nabestaanden mee te bidden maar ook om zelf te bidden voor alle overledenen die we gekend hebben.

Kinderclub Pancratius

Na de herfstvakantie starten we op zaterdagmiddag 26 oktober van 14.00 – 16.00 uur in de Pancratius kerk met een kinderclub. Hier zijn kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar (vanaf groep 4 t/m groep7) van harte welkom. De bijeenkomsten zullen een vaste structuur hebben met eerst even tijd voor ontspanning gevolgd door een aansprekend Bijbelverhaal waarbij we een vertaalslag naar de belevingswereld van de kinderen maken. Daarna zal er een stukje verwerking van het verhaal zijn door middel van speelse activiteiten zoals drama, spel, tekenen en knutselen, aangepast aan de leeftijden van de kinderen.Iedereen is van harte welkom, voor deze bijeenkomsten is het niet nodig je aan te melden. Kom gerust eens kijken en hopelijk tot gauw!

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze catechiste Anita van den Berg, email: anita@pancratiusheerlen.nl, telefoon: 06-40508492.

Mis voor gezinnen

In navolging op de Kerkproeverij willen we 1 keer per maand gezinnen uit nodigen voor de Heilige Mis in de Pancratiuskerk of de Heilige Moeder Anna kerk. Op zondag 20 oktober om 11.30 uur is de Pancratiuskerk aan de beurt.

Tijdens het evangelieverhaal horen we hoe een weduwe elke keer opnieuw de aandacht probeert te krijgen van een rechter, maar het lukte niet, ze voelde zich niet gezien of gehoord.Toch blijft de weduwe zeuren waardoor de rechter er genoeg van heeft en naar haar luistert. Jezus vertelt dit verhaal om ons uit te nodigen te blijven bidden. Want als je een vriend van Jezus wil zijn, praat dan met Hem en bid. Vertel Hem alles, want Hij luistert graag naar je, Hij houdt van jou.

Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd, maar speciaal de gezinnen met kinderen zijn welkom.

Wil je tijdens deze mis helpen met voorlezen of het altaar klaar maken, kun je je melden bij onze catechiste Anita van den Berg, email: anita@pancratiusheerlen.nl, telefoonnummer: 06-40508492.

Voor de kinderen zal er een kleurplaat en/of een puzzeltje met kleurpotloodjes aanwezig zijn tijdens de Mis.

Na de mis is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een kop thee/koffie/ranja met iets lekkers.

Communie en Vormsel 2020

Op de basisscholen de Broederschool, Eikenderveld, Tarcisius en Windekind zijn de aanmeldingsformulieren voor de eerste Heilige Communie (groep 4) of het vormsel (groep 8) uitgereikt.

Wie geen formulier heeft ontvangen en toch wil deelnemen kan contact opnemen met onze catechiste Anita van den Berg, emailadres: anita@pancratiusheerlen.nl, telefoon: 06-40508492.

Is uw kind niet gedoopt en wilt u toch dat zij of hij de eerste Heilige Communie of het vormsel ontvangt, dan kunt u contact opnemen met kapelaan Blom of deken Bouman.

De Eerste Heilige Communieviering vindt dit schooljaar plaats op:

Basisschool Windekind/Eikenderveld op zondag 10 mei 2020 om 11.30 uur in de Heilige Moeder Anna kerk in Bekkerveld

Basisschool Tarcisius op zondag 17 mei 2020 om 11.30 uur in de Heilige Moeder Anna kerk in Bekkerveld

Basisschool de Broederschool op donderdag 21 mei 2020 om 11.30 uur in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Molenberg

Schema HH. Missen en vieringen

Weekend 19/20 oktober 2019

Negen-en-twintigste zondag door het jaar

Ev. Lc. 12, 8-12

Zaterdag 19 oktober                                    IN DAGKAPEL

18.00     Jrd. Jo Hamerlinck; voor het geestelijk en materieel welzijn van alle parochianen

Maandag 21 oktober

18.00    Samen de rozenkrans bidden

18.30    Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 25 oktober

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 26/27 oktober  2019

Dertigste door het jaar

Ev. Lc. 13, 1-9

Zaterdag 26 oktober                                    IN DAGKAPEL                  

18.00     Jrd. Petronella Mans-Nieuwhof; voor alle zieke parochianen

Maandag 28 oktober                   H. Simon en Judas apostelen

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 1 november                                     IN GROTE KERK

Startmis voor alle vormelingen

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 2/3 november 2019

Een-en-dertigste zondag door het jaar

Ev. Lc. 23, 44-46

Zaterdag 2 november                                  IN GROTE KERK

               Gedachtenis van alle overleden gelovigen

18.00     Overl  ouders  Bauwens-Savelsberg en fam.;  voor het geestelijk en materieel welzijn van alle parochianen

Maandag 4 november                 H. Carolus Borromeüs, bisschop

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 8 november

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 9/10 november 2019

Twee-en-dertigste zondag door het jaar

Ev. Joh. 2, 13-22

Zaterdag 9 november                                  IN DAGKAPEL

18.00     Voor alle zieke parochianen

Maandag 11 november               H. Martinus (van Tours), bisschop

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 15 november

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 16/17 november 2019

Drie-en-dertigste zondag door het jaar

Ev. Lc. 18, 1-9

Zaterdag 16 November                              IN DAGKAPEL

18.00     Voor het geestelijk en materieel welzijn van alle parochianen

Maandag 18 november

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 22 november     H. Cecilia, maagd en martelares                            

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.00     Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 23/24 november 2019

Vier-en-dertigste en laatste zondag door het jaar zondag door het jaar

Ev. Lc. 20, 27-40

Zaterdag 23 november                               IN DAGKAPEL

18.00     Voor alle zieke parochianen

Maandag 25 november

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 29 november

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur     

Weekend 30 november/1 december 2019

Eerste zondag van de Advent

Zaterdag 30 november                               IN GROTE KERK

18.00     Overl. echtg. Claessen-Smeets; J.M.A. Jöbses; voor het geestelijk en materieel welzijn van alle parochianen

Maandag 2 december

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 6 december

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30Voor alle zielen in het vagevuur

Weekend 7/8 december 2019                  IN DAGKAPEL

Tweede zondag van de Advent

Zaterdag 7 december

18.00     Voor alle zieke parochianen

Maandag 9 december

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     Voor alle zielen in het vagevuur

Vrijdag 13 december

18.00     Samen de rozenkrans bidden

18.30     oor  alle zielen in het vagevuur