Parochiesecretariaat Gerard Bruningstraat 2

6416 EB Heerlen. Tel . 045-5426767. Openingstijd: dinsdagmorgen van 10-12 uur.

Dit parochiebulletin geldt voor acht weken. Misintenties kunt u opgeven tot uiterlijk vrijdag 30 augustus 2019 op bovenstaand nummer of via e-mail parochiemoederanna@gmail.com

Wat is er veel gebeurd… we zijn mensen onderweg!

In de afgelopen periode in onze verschillende parochies. Dankzij de inzet en betrokkenheid van velen! Het meest springt natuurlijk de restauratie van de Josephkerk Heerlerbaan in het oog, maar de kern zit niet in de buitenkant maar in de binnenkant: de activiteiten. In verschillende vieringen ontvingen kinderen de eerste H. Communie, in Welten was de gezamenlijke Vormselmis van ons cluster, processies trokken in de Pancratius en in Welten.

Voor mijzelf was de processie van de Pancratius het meest spannend. Want er waren wat wijzigingen: de organisatie moest verlopen zonder de vaste steunpilaar Frederik, in plaats van het rondje terug naar de kerk was de route nu naar een doel, het Maanplein; het streven was om ook anderen te betrekken. Het was een bijzondere processie, met dank aan velen! Hans Kragten had het overzicht en de coördinatie, maar stak ook zelf de handen uit de mouwen. Een restaurant plaatste op schitterende manier een heiligenbeeld op het terras, op het Wilhelminaplein had de Vijf Pleintjes zich ingezet voor een tapijt van bloembladeren, Ton tekende voor het kruis, er was zelfs een middenstander die vroeger gekomen was, rolluiken had geopend en voor de zaak stond, belangstelling langs de kant, gastvrije ontvangst op het Maanplein door de bewoners, in het kader van het geluksweekend door Weller aansluiting gevonden met muziek, een nazit gesponsord door Jumbo Maanplein. En natuurlijk was er de betrokkenheid van vaste krachten zoals collectanten, kosters, acolieten, Chrisko, Gregoriaanse Samenzanggroep, de Stasschutterij St. Sebastianus, de bemanning van de Blauw Sjuut, de Winkbulle en het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële. Heel bijzonder was ook de deelname van veel communicanten van de Annaparochie! Super! Alles ook dankzij de gemeente, die de route keurig vrij had gehouden en ervoor had gezorgd dat alle palen op de route omlaag waren. (hoop, dat ik niemand vergeten ben…?)

De processie duidt, dat we verbinding zoeken met God, me elkaar en met de wereld om ons heen: dat we dat vooral doen als mensen-onderweg, als tochtgenoten.

Ook in de komende periode zullen velen onderweg zijn: dat kan zijn op vakantie, maar ook anders, zoals jongeren die op weg gaan naar hun studentensteden na het halen van de examens, of juist naar ons Heerlen komen voor hun vervolgopleidingen. Ook de kapelaan gaat op weg, maar blijft bij ons: van Molenberg naar Welten, waarover verderop meer.

Ik wens iedereen veel zegen in de komende periode!

Hans Bouman, deken.

Kantoor Anita: eindelijk heb ik een eigen ruimte in de parochie!

Na een jaar actief te zijn geweest in de parochies van Heerlen Zuid, had ik behoefte aan een eigen plek.

• Een plek waar ik met kinderen en jongeren aan de slag kan, waar ik een kinderclub, een jongerengroep, een jeugdkoor, een misdienaarsgroep enz. kan starten.
  • Een plek waar ik met ouders bij elkaar kan komen.
  • Een plek waar iedereen zich welkom kan voelen.

Een lieve sponsor had de parochie al 5000 euro voor het kinder- en jongerenwerk gegeven en toen woningstichting De Voorzorg hoorde dat ik ruimte zocht hebben zij de parochie Klompstraat 24a ter beschikking gesteld. En zo ging het heel snel!

Tussen de vieringen van de communicanten, de vormelingen en de processie door ben ik verhuisd naar de Klompstraat 24a.

Klompstraat 24a zal een ontmoetingsplek worden voor jong en oud!

Maar nu eerst vakantie, tijdens deze vakantie ga ik nadenken over het kinder- en jongerenwerk en hoe ik hier in het komende schooljaar invulling aan ga geven, zodat iedereen in deze nieuwe ruimte een veilige plek, een thuis kan vinden.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie!

Parochiekatechiste Anita van den Berg,

Telefoonnummer: 06-40508492

Email: anita@pancratiusheerlen.nl

Mijn Huisje

Soms doe ik mijn huisje van binnen op slot.

Dan wil ik alleen zijn, alleen zijn met God.

Daar praten we even, heel rustig, heel stil,

God vraagt wat ik voel, wat ik denk, wat ik wil.

Mijn hart zit vol drukte, het gaat wild tekeer,

maar alles komt thuis bij de lieve Heer.

En zo word ik opgeruimd, kalmer en schoner,

want Hij is het huis waarin alles mag wonen,

Hij kan het sorteren en Hij maakt het goed.

Ik zou het niet kunnen zoals Hij dat doet.

Dan kan ik weer ademen, licht zien, hopen!

Mijn huisje is opgeruimd, ik kan weer open